• Background

O le a le suia suia?

Feula suia o le gaioiga o le fausiaina o se uʻamea faagaau (taʻua o le paʻaga poʻo preform) o thermoplastic mea (polymer po o le resin) ma le tuʻuina o le palison poʻo preform i totonu o le foafoaina ana ma faʻaputuputu le paipa ma faʻalavelaveina ea, e avea foliga o le ana ma faʻamalulu le vaega ae e leʻi aveʻesea mai le suia.

Soʻo se papaʻu vaega thermoplastic mafai ona feula suia.

E le gata le faʻatapulaʻaina o fagu i fagu, e tasi le avanoa ma e masani ona laʻititi ile lautele poʻo le lapoʻa nai lo le lautele ole tino. Nei o nisi o sili ona taatele foliga faaaoga i tagata faʻatau afifiina, peitaʻi o loʻo i ai isi ituaiga masani o faʻasau vaega suia, aofia ai, ae le gata i:

  • Pusa tetele alamanuia
  • Lawn, togalaau ma mea a le fale
  • Sapalai faafomai ma vaega, meataalo
  • Fale gaosi oloa
  • Taavale-i lalo o le hood vaega
  • Mea faigaluega e faʻaaoga

Feula gaosiga o Oloa Gaosi Faʻagasologa

E tolu ituaiga autu o le ta suia:

  • Fuaina fulu suia
  • Tuiina faaleleia ta
  • Tui tui fagu suia

O le eseʻesega autu i totonu o latou o le metotia o le fausiaina o le parison; a le ala i le extrusion poʻo tui suia, o le tele o le palison ma le metotia o gaioiga i le va o le palison ma blow blow; a le tumau, tapunia, laina faʻasolosolo pe faʻasolosolo.

I le Extrusion Blow Molding- (EBM) o le polymer ua liusuavai ma o le solid extruded liusuaʻi ua extruded ala i le oti e fausia ai se faʻapa'ū paipa po o le falepuipui. Lua afa o se kulimi suia ona tapunia faataamilo i le palison, pressurized ea e aumaia i totonu o se pine po o se nila, inflating ia i le foliga o suia, ma maua ai se papaʻu vaega. A maeʻa le faʻamafanafana o le palasitika vevela, ua matala le suia ma aveese le vaega.

I le EBM o loʻo i ai lua metotia masani o extrusion, Faʻaauau ma Intermittent. I le faifai pea, o le falepuipui o loʻo tosoina i fafo faifai pea ma le suia suia i ma alu ese mai le pa. I Intermittent, palasitika e faʻaputuputuina e le extruder i totonu o le potu, ona faʻamalosi e ala i le oti e fausia ai le falepuipui. O sulu e masani lava ona tu i lalo pe faataamilo i le extruder.

Faʻataʻitaʻiga o le Faʻaauau Faʻagasologa o Faʻaauauina Faʻasolosolo Shuttle masini ma Roteri Uili masini. Masini faʻasolosolo masini e faʻaaoga e mafai ona toe faʻaaoga le faovilivili poʻo le Accumulator Head. Eseese mea e mafaufauina pe a filifilia i le va o gaioiga ma le tele poʻo faʻataʻitaʻiga avanoa.

Faʻataʻitaʻiga o vaega na faia e le EBM gaioiga aofia ai tele gaogao oloa, pei o fagu, alamanuia vaega, meataʻalo, taʻavale, mea faigaluega mea ma afifi afifiina.

E tusa ai ma le Inisiua Feula Faʻavae - (IBS) gaioiga, o le polymer o tuiina tuiina luga o le autu i totonu o se ana e fausia ai se faʻapa'ū faagaau valaʻauina muamua. O le preforms feauauaʻii luga o le autu ogatotonu i le ta suia suia pe suia i le pa afi ia faʻaputuputu ma faʻalulu. O lenei gaioiga e masani ona faʻaaogaina e fai ai tamaʻi fagu, masani ai le 16oz / 500ml pe laʻititi ifo i le maualuluga o galuega. Ua vaevaeina le gaioiga i ni sitepu se tolu: tuiina, feula ma le uʻuina, faia uma i totonu o se masini tuʻufaʻatasia. Vaega e o mai ma le saʻo maeʻa fua ma mafai ona taofiofi mau faapalepale-ma leai se faʻaopoopoga mea i le fausiaina e sili ona lelei.

Faʻataʻitaʻiga o vaega o le IBS o fagu vailaʻau, vaega faʻafomaʻi, ma teuteuga ma isi tagata faʻatau oloa oloa.

Injection Stretch Blow Molding- (ISBM) o le Injekia Stretch Blow Molding- (ISBM) e tutusa ma le faiga a le IBS o loʻo faʻamatalaina i luga, ona o le faʻamuamua o loʻo tuiina. O le suia preform ona tuuina atu lea i le ta suia suia i se tulaga maluluina, ae i luma o le mulimuli iliina o le foliga, o le preform e faaloloaina i le umi faapea foi radally. O le masani polymers faʻaaogaina o PET ma PP, o loʻo i ai tino faʻaletino uiga e faʻalauteleina e le faʻaloaloa vaega o le gaioiga. O lenei faʻaloaloa e maua ai le vaega mulimuli faʻaleleia atili malosiaga ma papupuni meatotino i sili mama mama ma sili puipui mafiafia nai lo IBS poʻo EBM-ae, leai aunoa ma ni tapulaʻa pei o taulimaina koneteina, ma isi .. ISBM mafai ona vaevaeina i le Tasi le Laa ma Lua Sitepu faʻagasologa

I le Tasi le Laa Faʻagasologa uma preform gaosiga ma fagu feula o loʻo faia i le tutusa masini. Lenei mafai ona faia i 3 pe 4 nofoaga masini, (Tui, Faʻatonuga, Feula ma Faʻateʻaina). O lenei gaioiga ma isi mea faigaluega e mafai ona faʻatautaia ia laʻititi i le maualuga voluma o fesuiaiga ma lapoʻa fagu.

I le Lua Sitepu Faʻagasologa o le palasitika e muamua gaosia i le muai faʻaogaina o se tuiina masini suia e ese mai le pa molder. O nei e gaosia ma ua o fagu, e aofia ai filo i luga o le tatala pito o le tapunia pito faʻakomisi preform. Nei preforms ua cooled, teuina, ma fafagaina mulimuli ane i totonu o se toe vevela-faʻapaʻapaina fola masini suia. I le Laasaga e Lua Faʻafouina gaioiga, o le preforms e vevela (e masani ona faʻaaogaina infrared heaters) i luga atu o latou tioata suiga suiga, ona faʻaloaloa ma feula faʻaaogaina maualuga-mamafa ea i le pa foaʻi.

O le Laʻasaga Laʻasaga gaioiga e sili atu ona fetaui lelei i le maualuga o voluma o koneteina, 1 lita ma lalo, ma le matua faʻasao o le resin e maua ai le malosi tele, kesi papupuni ma isi foliga.

Faʻaopopo lau Faʻamatalaga